15 July 2020

Венеція знайшла додатковий спосіб заробити на туристах – впроваджує вхідні квитки до міста

Вхідний квиток до Венеції, який міська влада вирішила запровадити, щоб обмежити неконтрольований наплив туристів, почне діяти з 2022 року. Оплата повинна становити кілька євро, а її розмір буде залежати від сезону.

До кризи, пов’язаної з пандемією коронавіруса, Венецію щороку відвідувало понад 20 мільйонів туристів. В пікові періоди сезону туристи створювали надмірне навантаження на місто і його інфраструктуру. Значна кількість туристів, що розміщувалась в готелях та апартаментах міста, щоденно доповнювалась тисячами відвідувачів, які сходили з великих круїзних суден та подорожували по місту протягом дня, створюючи гігантські натовпи.

Венеціанці неодноразово протестували проти надмірних натовпів туристів та тотального підпорядкування важливих сфер життя міста туристичній галузі. Більш того, в останні роки посилювалась тенденція масового виїзду мешканців з міста, через неможливість ведення нормального способу життя в місті.

За допомогою впровадження вхідного квитка до міста влада Венеції планує не лише зменшити туристичне навантаження, але й вирішити два важливі завдання. По-перше, розширити базу оподаткування за рахунок туристів, які перебувають у Венеції, але не ночують в готелі, а тому відповідно не сплачують туристичний збір. Як правило, це туристи, які сходять з круїзних суден, і перебувають у місті протягом кілька годин. По-друге, отримати додаткові фінансові ресурси для утримання інфраструктури міста. Вже зараз влада міста не справляється з прибиранням і вивезенням сміття з міста, яке залишають по собі туристи.

Italy

Italy

Italy

Аналітичні матеріали

Must visit

3rd Congress for European Studies

04.123rd Congress for European Studies

4th Cities Forum 2020

03.094th Cities Forum 2020

Sustainable Development Impact Summit

05.03Sustainable Development Impact Summit

Фокус

21.12Єврозона демонструє високу стійкість до кризових явищ. Є надія на досить швидке відновлення економіки

18.12Як в ЄС борються з наслідками Covid-2019: план дій Угорщини

15.12Наступний рівень інтеграції: ЄС зробив перший крок в напрямку Європейського Оборонного Союзу

Новини ЄС