14 December 2020

Австрія буде боротися з мовою ненависті

Парламент Австрії затвердив законопроект, який зобов'язує інтернет-платформи терміново видаляти тексти чи будь-який інший образливий контент, спрямований, наприклад, проти мігрантів, сексуальних меншин чи конфесій.

Цей закон стосується великих інтернет-платформ, чий дохід перевищує 500 тисяч євро в рік і де зосереджується щонайменше 100 тисяч користувачів. За приклад Австрія взяла німецький закон з контролю поширення ненависті в Інтернеті — NetzDG (абревіатура від слова — Netzwerkdurchsetzungsgesetzes), який Бундестаг схвалив у квітні 2017 року.

Тепер користувачі зможуть повідомляти адміністраторів сайту про потенційно незаконний вміст, і платформи повинні вирішити, чи є він "невідповідним". Коментар, який явно порушує закон, повинен бути видалений протягом 24 годин з моменту отримання повідомлення, в спірних ситуаціях термін може сягати тижня. В іншому випадку власників платформ чекають великі штрафи.

Новий закон повинен дозволити жертвам переслідувань в Інтернеті брати участь у боротьбі проти хейтспічу, змушуючи сайти реагувати на недопустимі повідомлення. Окрім мови ненависті, норми, розроблені міністерством юстиції Австрії, також стосуються фотографій, зроблених без відома та згоди. Згідно з новими правилами, публікація таких знімків карається позбавленням волі на строк до одного року.

Austria

Austria

Austria

Аналітичні матеріали

Must visit

3rd Congress for European Studies

04.123rd Congress for European Studies

4th Cities Forum 2020

03.094th Cities Forum 2020

Sustainable Development Impact Summit

05.03Sustainable Development Impact Summit

Фокус

21.12Єврозона демонструє високу стійкість до кризових явищ. Є надія на досить швидке відновлення економіки

18.12Як в ЄС борються з наслідками Covid-2019: план дій Угорщини

15.12Наступний рівень інтеграції: ЄС зробив перший крок в напрямку Європейського Оборонного Союзу

Новини ЄС