10 December 2020

Боротьба з клітамичною кризою, тероризмом та пандемією: в Брюсселі розпочинається важливий саміт ЄС

Лідери європейської спільноти будуть обговорювати найбільш актуальні питання ЄС в цьому році. До таких вони віднесли:

Боротьба з пандемією COVID-19. Європейська рада має опрацювати спільну стратегію дій, в тому числі в справі упорядкування спільних обмежувальних заходів щодо в’їзду на територію Союзу, а також сформувати єдиний підход щодо реєстрації вакцин та вакцинування населення.

Впровадження санкцій проти Туреччини. Лідери ЄС розглянуть можливість введення санкцій проти Анкари за ескалацію конфлікту з Грецією та Кіпром через територіальні претензії Туреччини щодо вод Східного Середземномор’я.

Конфлікт з Угорщиною та Польщею. Формально, мова йде по прийняття семирічного бюджету ЄС та створення тзв. coronavirus recovery fund, покликаного допомогти економікам ЄС подолати негативні наслідки від пандемії. Насправді це питання переросло в загальноєвропейське протистояння між ліберальним та консервативним таборами політичних еліт в ЄС. Експерти відзначають, що результат цього конфлікту буде мати довгострокові фундаментальні наслідки для Європейського союзу.

Окрім цього, під час саміту заплановано розглянути питання спільної боротьби з тероризмом та формування нових цілей в рамках політики боротьби з екологічною кризою.

Саміт  ЄС - це зустріч на вищому рівні глав держав та голів урядів країн-членів Європейського Союзу. Саміти проводяться щорічно по декілька разів на рік.

Європейська рада — регулярні засідання глав держав та урядів країн Європейського Союзу, на яких обговорюються та вирішуються найважливіші проблеми спільноти.

European Union

European Union

European Union

Аналітичні матеріали

Must visit

3rd Congress for European Studies

04.123rd Congress for European Studies

4th Cities Forum 2020

03.094th Cities Forum 2020

Sustainable Development Impact Summit

05.03Sustainable Development Impact Summit

Фокус

21.12Єврозона демонструє високу стійкість до кризових явищ. Є надія на досить швидке відновлення економіки

18.12Як в ЄС борються з наслідками Covid-2019: план дій Угорщини

15.12Наступний рівень інтеграції: ЄС зробив перший крок в напрямку Європейського Оборонного Союзу

Новини ЄС