4 December 2020

Брюссель вирішив відкласти Раду асоціації з Україною - DW


Рада асоціації Україна-ЄС, яка проходить кожного року, мала відбутися у форматі відеоконференції 8 грудня. Утім, як повідомляють джерела DW, у Брюсселі вирішили відкласти засідання й провести пізніше в очному режимі.

Євросоюз відклав проведення Ради асоціації Україна-ЄС. Про це кореспонденту DW повідомило джерело в структурах ЄС. Причину співрозмовник пояснив у бажанні провести засідання у очному форматі, а не у форматі відеоконференції, коли обставини дозволять це зробити.

Раніше планувалося провести Раду асоціації у форматі відеоконференції через пандемію коронавірусу. Така зустріч у віртуальному форматі була би неформальною, адже у ЄС будь-які формальні засідання на політичному рівні можуть проводитися лише фізично. І лише тоді вони можуть ухвалювати рішення. Відеоконференція планувалася на 8 грудня. На Раді асоціації ЄС представляє верховний представник з зовнішньої та безпекової політики, а Україну - прем'єр-міністр.

1 грудня Єврокомісія та зовнішньополітична служба ЄС оприлюднили звіт, у якому були оцінені реформи в Україні, а також досягнення й провали в імплементації угоди про асоціацію протягом останнього року. У документі, зокрема, вказується на те, що останні рішення Конституційного суду України (КСУ) поставили під загрозу досягнення у боротьбі з корупцією в Україні. Утім, у Брюсселі також вказали і на позитивні здобутки у сфері верховенства права та боротьбі з корупцією.

European Union

European Union

European Union

Аналітичні матеріали

Must visit

3rd Congress for European Studies

04.123rd Congress for European Studies

4th Cities Forum 2020

03.094th Cities Forum 2020

Sustainable Development Impact Summit

05.03Sustainable Development Impact Summit

Фокус

21.12Єврозона демонструє високу стійкість до кризових явищ. Є надія на досить швидке відновлення економіки

18.12Як в ЄС борються з наслідками Covid-2019: план дій Угорщини

15.12Наступний рівень інтеграції: ЄС зробив перший крок в напрямку Європейського Оборонного Союзу

Новини ЄС